sâmbătă, 1 iunie 2013

2013, prea tarziu pentru un blogger?

    Am intrat de putin timp in aceasta comunitatea a blogarilor si imi pare rau ca nu am continuat acum cativa ani. 2013 mi se pare un an prea tarziu in care sa incepi un blog, nu stiu de ce e asta in mintea mea. Iata insa ca acum am revenit si imi este destul de usor datorita informatiilor pe care le-am cules una cate una, fiecare din diferite locuri, ascunse parca de cei care le detineau. Cunosc cateva chestiuni importante dupa parerea mea care pentru majoritatea viitorilor bloggarei sunt ca niste secrete iar eu vreau sa le destainui.Pentru cei care cunosc probabil va fi ceva plictisitor si in cazul asta imi cer scuze. Eu sper sa va ajute la inceput sau sa aflati ceva ce ati omis.
   
   1) Alege o platforma: Cele mai bune sunt Blogger si Wordpress.
   2) Alege ce vrei sa faci cu blogul tau. Daca vrei un blog pentru bani ai face mai bine ca pe blogul tau sa prezinti 1 singura tema(nisa) sau maxim doua. Daca vrei sa il faci pentru placerea ta personala atunci poti sa scrii despre ce vrei tu si poti si asa sa castigi bani daca ai succes.
   3) Alege un nume al blogului reprezentativ pentru nisa pe care te axezi.
   4) Continut de calitate. Daca nu stii sa vorbesti cat de cat romaneste apasa acum pe Xul din stanga sus.
   5) Cauta-ti timp sa scrii cat mai multe articole pe saptaman si sa fii cat de cat constant 
   6) Cauta bloguri asemanatoare ca tema cu tema pe care ai ales-o tu dar nu numai si comenteaza. Daca stii ca poti ajuta este important sa o faci. Pot veni vizitatori importanti care sa iti ramana fideli.
   7) Nu spama. Nu te apuca sa lasi la pe unde ai ocazia linkul blogului tau pentru ca nu da bine si pierzi.
   8) Foloseste retelele de socializare. Posteaza pe Facebook de exemplu, articolul tau sau si mai bine, poti sa iti faci o pagina a blogului si sa inviti prietenii.
   9) Incearca sa dai nastere unor controverse. Vorbeste deschis, spune ceea ce gandesti.
 10) Nu copia articole intregi de pe alte bloguri. Sa te inspiri e ok, nu iti da nimeni in cap. Sunt sanse infime ca cineva sa fie interesat de aceeasi stire pe care a citit-o deja pe un blog mai cunoscut.
 11) Socializeaza cu alti bloggari. De preferat, mai buni decat tine dar cauta sa nu ii stresezi.
 12) Fa schimb de linkuri cu alti bloggari. De preferat, mai buni ca tine.
 13) Cauta pe cineva care sa iti scrie un review la blog. Da! Cineva mai cunoscut sau la fel de cunoscut ca si tine in comunitatea bloggarilor.
 14) Fa schimb de bannere cu alti bloggari.  ..La fel..
 15) Iti poti face si reclama platita. Asta daca tu consideri ca ai pe blogul tau ceva pentru care merita sa platesti reclama. Pe Google AdWords ar fi de preferat.
 16) Fa-ti o lista de abonati. Astfel, cei care vor sa te citeasca in continuare isi pot lasa adresa de email si de fiecare data cand postezi un articol nou ei primesc automat acel articol.
 17) Atunci cand primesti comentarii la articolul tau cauta sa raspunzi cat mai repede si sa creezi o legatura intre tine si cititor.
 18) Inscrie blogul in directoare web. Nu prea multe pe zi ca din cate am auzit nu este indicat. De ce? Nu stiu sigur, dar iti spun ce stiu.
 19) Organizeaza concursuri cu premii. Daca premiul este destul de mare poti atrage foarte multi participanti. Poti oferi aproape orice. Carti, ceasuri, parfumuri si multe multe altele. Cand ai un blog cat de cat cunoscut premiile pot consta in banner pe blogul tau pe o perioada de o luna, doua, o saptamana, cat vrei tu.
 20) Optimizarea pentru moatoarele de cautare. SEO. Despre asta este foarte mult de discutat. Sunt foarte importante daca vrei sa aduci trafic pe blogul tau.
21) Testeaza tot ce iti ofera Wordpress sau Blogger. Incearca fiecare chichita care ti-o ofera platforma pe care ai ales-o si vezi ce iese si daca iti place. Nu strica cu nimic daca o faci la inceput.
22) Daca ai succes cumpara un nume de domeniu. Da mult mai bine pentru potentialii vizitatori numeblog.ro decat numeblog.ceva.com. ( Asta am si eu de gand in viitorul apropiat )
23) Blogul este practic o afacere online. O afacere pe care tu o conduci. Deci cauta cat mai multe moduri de a o promova daca vrei sa "vinzi produsul"
24) Fluturasi, pliante etc. Sunt si acestea o sursa de trafic.
25) Evitati site-urile care ofera trafic automat. Te trezesti cu un numar mare de vizualizari dar te minti singur, foarte probabil nici nu a citit titlul.
26) Etichetele (Tags) sunt foarte importante asa ca atunci cand ai ocazia ai grija de cuvintele pe care le alegi. Sa aiba o legatura cu ce ai postat tu.
27) Realizeaza sondaje de opinie si chestionare pentru a afla parerea publicului tau. Ce ai putea sa schimbi sau sa adaugi.
28) Publica articole pe ArticleSubmitter.
29) Pingomatic
30) Joaca Leapsa cu alti blogari.
31) Publicarea in anunturi. Mai ales daca ai un produs pe care vrei sa il vinzi.
32) Link in filmele postate pe Youtube. In cazul in care ai ce posta pe Youtube.
33) Reclame printr-un post de radio. Nu trebuie sa fie neaparat RadioZu, KissFm.. Atata timp cat are ascultatori, este bun!
34) Organizeaza evenimente "offline" care au ecou in "online"
35) Fa un review la o aplicatie, carte sau orice produs nou aparut pe piata.
36) Inscrie linkul tau intr-un site care apartine regiunii din care faci parte.
37) Pune linkuri catre alte postari catre site-ul tau in articole.
38) Realizeaza pe blogul tau un articol comun la care sa participe si alti bloggari.
39) Folositi imagini. Pot face articolul mai atragator
40) Cauta widgeturi interesante in afara celor oferite de platforma pe care ai ales-o.

Cam astea sunt toate care mi-au venit in minte acum, de aceea ordinea lor este aleatorie. Multa bafta!

     Articolul #14      Articolul #15   Articolul #16


Share

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu