duminică, 12 mai 2013

Mai ai parte, daca ai carte..?


  Ma bantuie aceasta intrebare in ultimul timp si vreau sa ii gasesc un raspuns. Ce face un stundent de 21 de ani in Romania pentru a-si asigura un viitor mai bun? Am auzit multe raspunsuri dar nici unul suficient de bun dupa parerea mea si vreau sa le discut pe toate cu un viitor "cineva" care sper sa nimereasca printr-o minune aici la un moment dat.

      Invata. Si spera ca o sa reuseasca cu "putin" noroc sa isi gaseasca un loc de munca bun printr-e sutele de mii ca si el, fara rude,pile sau parinti plini de bani. Invata din rasputeri ca sa isi multumeasca parintii, se duce la scoala zi de zi unde un idiot de profesor mai slab pregatit decat el poate, il invata despre teorii, definitii si alte bau bauri care nu o sa ajute niciodata pe nimeni in viata. Da si ultimul sfant din buzunar pentru
educatia lui, carti si meditatii ca intr-un final sa termine o facultate buna, cum ar fi dreptul sau medicina, cea din urma iesind din discutie daca stau  putin sa ma gandesc la salariul pe care il ia un doctor in Romania, si intr-un final sa realizeze ca a ruginit pe bancile scolilor fara sa isi traiasca macar putin copilaria. Alearga, bate la usi sa i se deschida o cale spre un trai mai bun si vede ca dincolo de acea usa este deja angajat un fiu sau un nepot care isi traia viata din plin cand el isi tocea buricul degetelor dand paginile. Isi plimba fundul in  masina de lux fara sa stie cum arata o cartela de tramvai sau metrou, ca sa nu mai vorbim de mersul pe jos. Stramba din nas la pateu si se inchina (daca stie cum) cand aude ca poti traii cu 5lei o zi.
      Toate acestea intr-un caz fericit, pentru ca nu am spus nimic despre profesorii care nu iti dau o amarata de licenta fara o suma pe care parintii tai nu o castiga intr-o luna impreuna poate, sau fara a le indeplini vreo fantezie sexuala in cazul in care esti fata, ori multe altele pe care multi nici nu le cred posibile.

                                                                                     
                                                   Articolul  #1                                Articolul #2                                                                                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu