joi, 23 mai 2013

Biserica "Comerciala" Romana

     De ce? Pentru ca acum preotii nu mai canta la slujba ci lasa laptopul sa isi faca treaba. Il conecteaza la un sistem surround si iese brici. La Dacii au renuntat demult si au trecut la Jeep-uri, iar ca sa iti ingropi mortul trebuie sa decartezi o carca de bani, altfel risti sa ti-l ingropi singur in spatele casei sau pe unde ai loc. Poate la vecini, de ce nu?!
    Sunt 18.300 de Biserici in Romania, 4700 de scoli si doar 425 de spitale sau cam asa... Este logic, nu? Daca esti bolnav vai de cucu tau te duci la Biserica, iti faci cruci, bagi matanii pana te ia ameteala, te  spovedesti, pupi mana proxenetului preotului, ii bagi una de 10lei in buzunar sau mai multe in functie de gravitatea afectiunii si in 2 zile esti sanatos tun. Adica la ce ne-ar folosi macar un spital in plus in fiecare oras si macar unul intr-o comuna? Sa nu mai moara nimeni in drum spre spital?  Despre scoli... nimic! Sa se construiasca Biserici in continuare, poate ramanem si fara locuinte intr-o zi ca sa le putem plati lor chirie.


   Poate eram prea mic si nu vedeam dar din cate imi amintesc, candva nu se ridicau Biserici cat un bloc de 6 etaje cu turle imense si ziduri groase de jumatate de metru, in timp ce oameni dorm pe strazi. Nu vedeam preoti tortilati la tv sau plimbandu-se in masini de lux si atunci parca mai auzeam de oameni care erau ajutati de Biserica. Inainte Bisericile erau demolate de stat, acum Biserica se lupta cu statul pentru terenuri iar prostituatele maicutele nu cerseaua pentru Biserica ce deja are o avere estimata la apx 4miliarde de euro in momentul de fata.
             Cu acesti bani se pot construii cel putin 25 spitale de urgenta cu 800 de paturi/spital in conditiile in care un spital din Romania are in medie 276 paturi (mai putin de 6 paturi/1000locuitori)  Si mai mult ca sigur Biserica nu ar avea de suferit deloc avand in vedere venitul anual estimat la 90milioane de euro. 
 
Articolul #5                                                                            Articolul #7
                                                       
                                               Articolul #6

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu